Hej, jag heter ANette

Jag heter Anette Sjögren och är legitimerad psykoterapeut i Avesta.

Jag hjälper dig få en bättre tillvaro i livet

I mitt arbete som psykoterapeut i Avesta är jag mån om att du ska känna dig välkommen och väl emottagen, så vi kan skapa en god allians och ett gott samarbetsklimat.

Jag har lång erfarenhet av att hantera svåra situationer och anpassar mitt arbete och metoder efter det som bäst gagnar situationen och den enskildes behov.

Du kan träffa mig på Krylbovägen 39 i Avesta. Hoppas vi ses!

Anette Sjögren - legitimerad psykoterapeut i Avesta
Min legitimation som terapeut

076-115 65 04

Legitimerad psykoterapeut och vidareutbildad inom KBT
Intyg TF KBT-354x500
Utbildningsbevis Steg 2 20111215 utan p-nr-354x500
Intyg psykoterapiutbildning steg 1 ej p-nr-354x500

Min bakgrund som legitimerad psykoterapeut

Det finns flera olika vägar till att bli psykoterapeut. Min grundutbildning är som socionom. Man kan också vara psykolog eller psykiatriker i bakgrunden, men oavsett grundutbildning krävs ytterligare tre års vidareutbildning för att bli legitimerad som psykoterapeut. Jag blev färdigutbildad psykoterapeut 2011 och har sedan dess varit aktiv inom psykoterapi och samtalsterapi.

Efter det har jag vidareutbildat mig inom KBT, nämligen CFT (Compassion Focused Therapy) och traumafokuserad KBT. 

Vi gör det tillsammans

Under en ett första samtal göra jag en bedömning av hur vi tillsammans kan hjälpa dig på bästa sätt. Självklart får du vara delaktig i val av terapimetod och jag guidar dig fördelarna med de olika tillvägagångssätten. Oavsett metod har jag lång erfarenhet och kommer kunna hjälpa dig framåt på ett strukturerat och konstruktivt sätt.

Vi gör en vidmakthållandeplan

En vidmakthållandeplan är en plan för vad du behöver göra för att inte falla tillbaka i det tidigare (ev. negativa) beteende eller mönstret. Det gör vi tillsammans i alla behandlingar. 

Psykoterapi eller samtal i Avesta?

Psykoterapi är en psykologisk samtalsbehandling där vi träffas och tillsammans arbetar med det som är problematiskt och svårt för dig. Målsättningen kan vara att uppnå ökad självkännedom. Upptäcka hinder och möjligheter, stärka den egna identiteten och få en ökad och meningsfull förståelse för sin livssituation.

Motivation att förändra

En behandling kan vara krävande och du kan till en början må sämre. Du kan behöva möta jobbiga känslor och tankar, som du annars vanligtvis undviker. Du kan behöva ifrågasätta dig själv och berätta om sådant som känns svårt. Därför behöver du lita på din psykoterapeut och ha en egen motivation att vilja må bättre. Din relation till mig som psykoterapeut kommer att utvecklas över tid och det kommer också succesivt att ge bättre resultat.

Vad säger mina kollegor om mig?

"Anette har varit en fantastisk tillgång under många år. Hon har hjälpt så många av våra patienter till en bättre tillvaro"
Marcus Carlsson, VD Avestahälsan
Års erfarenhet
Vidareutbildningar
+ Genomförda behandlingar

Jag anpassar behandlingen efter dig och dina förutsättningar

Du kan genom olika former av samtal få hjälp att lösa dilemman eller bekymmer som du har. Jag erbjuder samtal i olika former som:

 • KBT- enskilda samtal
 • Kris/trauma samtal
 • Personlig utveckling
 • Parsamtal
Som legitimerad psykoterapeut följer jag de beprövade principer och riktlinjer som enligt forskning leder till bäst resultat. Jag är även vidareutbildad inom KBT (Kognitiv Beteendeterapi) och TF-KBT (Traumafokuserad KBT).  

Jag arbetar med tydlighet och klart fokus utifrån olika kognitiva och systemteoretiska grunder med evidensbaserade metoder.

Jag erbjuder individuellt anpassad behandling utifrån olika tillstånd:

 • Depression
 • Ångest
 • Panikångest
 • Tvång. OCD
 • Rädslor
 • Stress/utmattningsproblematik
 • Låg självkänsla
 • Relationsproblem
Jag har hjälpt klienter genom Avestahälsans vårdcentral och Avestahälsans företagshälsåvård. 
 

Välkommen att kontakta mig så bokar vi en tid.